Na APA czuć już świąteczne klimaty. Szefowie kuchni dbają o Wielkanocny klimat pomimo panujących obostrzeń.
Na APA Szefowie kuchni dbają o Wielkanocny klimat pomimo panujących obostrzeń. Jak co roku przygotują smakołyki dla naszych kluczowych Klientów.
BW Felix na Święta myśli o wszystkich. Kajetan Królikowski zdradza nam przepis na Żurek w wersji „light”, który jest dobry dla diabetyków. Ograniczenia żywienia nie muszą oznaczać rezygnacji z Wielkanocnej uczty. 🙂
Skąd wzięło się określenie Jastrë? Tego dokładnie nie wiedzą nawet najwięksi uczeni. 😉
Szef Kuchni HbH Gdańsk – Andrzej Lubański – poszperał trochę w dawnych przepisach i przygotował tradycyjne danie kaszubskie w lekko odświeżonej formie, czyli śledzia solonego smażonego.
Andrzej Lubański – Szef Kuchni Hampton by Hilton Gdańsk Old Town poszperał trochę w dawnych przepisach i przygotował tradycyjną kaszubską kiełbasę białą w podpiwku (kwas chlebowy).
Na Święta Wielkanocne przygotowuje się w całej Polsce wiele różnorodnych dań. Małopolska jak każdy region ma swoje regionalne potrawy. Poznajcie dwa przepyszne dania Wielkanocne z naszego regionu.😊
Jeśli chcielibyście się dowiedzieć o tradycjach Wielkanocnych odbywających się tylko w Krakowie, na naszych stronach prowadzimy bloga, który jest źródłem informacji o Krakowie.
Archiwum Newslettera:
- newsletter-wiosna-2022
- newsletter-jesień-2021
- newsletter-07-2021
- newsletter-04-2021
- newsletter-początek 2021
- mini newsletter 2020
- newsletter-12-2020
- newsletter-09-2020
- newsletter-05-2020
- newsletter-01-2020
- newsletter-11-2019
- newsletter-10-2019
- newsletter-09-2019
- newsletter-06-2019
- newsletter-05-2019
- newsletter-04-2019
- newsletter-03-2019
- newsletter-02-2019
- newsletter-01-2019
- newsletter-12-2018
- newsletter-10-11-2018
- Newsletter 09/2018
- Newsletter 08/2018
- Newsletter 06/2018
- Newsletter 05/2018
- Newsletter 04/2018
- Newsletter 03/2018
- Newsletter 02/2018
- Newsletter 01/2018
- Newsletter Świąteczny
- Newsletter 07-08/ 2017