Archiwum Newslettera:
Na APA Szefowie kuchni dbają o Wielkanocny klimat pomimo panujących obostrzeń. Jak co roku przygotują smakołyki dla naszych kluczowych Klientów.
Zdradzili też swoje sekretne przepisy, abyśmy mogli je wykorzystać w swoich domach. Ula prezentuje tradycyjnego mazurka, którego nie może zabraknąć na polskim stole.
Składniki na 1 mazurek kajmakowy
Ciasto kruche:
160 g masła
100 g cukru pudru
2 żółtka
250 g mąki
Masa kajmakowa:
500 ml śmietanki 36%
1,5 szklanki cukru
Dekoracja:
Migdały, orzechy
Suszone owoce np. gruszka, śliwki, rodzynki (twarde owoce można namoczyć w alkoholu)
Sposób wykonania:
Na fotografii Jola Krzewska wykonująca Mazurka wg przepisu Urszuli Judyckiej.
Copyright © 2017 SATORIA Group SA. All rights reserved.