2020-02-10

„Kuchnia polska z pomysłem” – konkurs kulinarny

 

Wspieramy rozwój młodych talentów i poszukujemy nowych mistrzów kuchni! W tym roku zostaliśmy współorganizatorem I edycji mazowieckiego konkursu „Kuchnia polska z pomysłem”.

Konkurs skierowany jest do uczniów szkół ponadgimnazjalnych i ponadpodstawowych kształcących się w zawodach technik żywienia i usług gastronomicznych oraz kucharz.

19 marca w Zespole Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich odbędzie się finał konkursu. Pomysłodawcą jego organizacji jest Paweł Biskupski – Szef Kuchni SATORIA Group SA i Szef Kuchni Best Western Hotel Felix.

 

Głównymi celami konkursu „Kuchnia polska z pomysłem” jest:

  • zachęcanie uczniów szkół gastronomicznych do pogłębienia wiedzy na temat polskiej kuchni
  • doskonalenie umiejętności zawodowych poprzez aktywny udział w życiu środowiska kulinarnego,
  • nawiązanie współpracy z firmami i szkołami związanymi z branżą gastronomiczną,
  • promocja produktów sponsora takich marek jak: Aviko B.V., Hortex, Active Company,
  • rozwijanie umiejętności kulinarnych oraz kreatywności uczniów szkół gastronomicznych,
  • wymiana doświadczeń kulinarnych pomiędzy młodymi adeptami sztuki kulinarnej, nauczycielami przedmiotów gastronomicznych, a szefami kuchni.

 

Jesteśmy dumni że autorem idei tak wspaniałego konkursu jest Paweł Biskupski oraz w pełni wspieramy jego działania.

Zapraszamy do śledzenia informacji o wydarzeniu na fan page konkursu na Facebooku: Kuchnia polska z pomysłem – konkurs kulinarny

 

Copyright © 2017 SATORIA Group SA. All rights reserved.