BW Hotel Portos- wkładka jesienna

Szef Kuchni Best Western Hotel Portos czerpiąc natchnienie prosto z natury, przygotował propozycje pełną smaku i kolorów inspirowaną złotą polską jesienią.

Barwy sezonowych warzyw, zapach pieczonej kaczki, a także czas rozgrzewających i aromatycznych potraw przywodzą na myśl drzewa mieniące się feerią barw, przez których żółte i czerwone liście prześwitują promienie słońca.

We wrześniowej odsłonie menu będziemy mieli okazje skosztować trzech tradycyjnych polskich dań w nowych, niespotykanych aranżacjach:

  • Polska gruszka pieczona z serem korycińskim i czarnuszką
  • Marynowany filet z kaczki w sosie z czarnej porzeczki na purée marchwiowo -pomarańczowym, podany z medalionami z buraka i złocistymi kopytkami
  • Mus z białej czekolady z żurawiną w towarzystwie tatara ze świeżych śliwek

 

Zdjęcia z Test Panelu, który odbył się w dniu 29/08/2017.

Copyright © 2017 SATORIA Group SA. All rights reserved.