BW Hotel Felix- wkładka jesienna

W czerwcu pracownicy gastronomii SATORIA Group SA uczestniczyli w certyfikowanym kursie Europejskiej Szkoły Herbaty. Podczas szkolenia uczestnicy zgłębiali informacje na temat rozmaitych smaków oraz odmian herbat, tajników parzenia herbaty czy nawet właściwości zdrowotnych herbaty co stało się inspiracją dla jednego z szefów kuchni do stworzenia fenomenalnych aromatów w jesiennej wkładce.

Nowa propozycja przygotowana przez Szefa Kuchni Best Western Hotel Felix zachęca do skosztowania unikalnych, autorskich dań, stworzonych w oparciu o naturalne, cejlońskie herbaty marki Dilmah.

Połączenie zmysłowych i funkcjonalnych korzyści płynących z herbaty sprawia, że napój ten pod wieloma względami nazwać można prawdziwym darem natury. Choć herbata znana jest przede wszystkim jako aromatyczny napar, w wielu kuchniach świata występuje jako składnik dań – aromatyzuje potrawy, dodaje im specyficznego smaku i zapachu, a także wzbogaca je o antyoksydanty. W jesiennej karcie można będzie znaleźć trzy fenomenalne kompozycje smakowe oparte na cejlońskich aromatach.

  • Tatar z matiasa bałtyckiego podwędzanego herbatą
  • Sezonowany w owocowej herbacie antrykot wołowy
  • Smażone lody podawane z malinowym musem aromatyzowanym herbatą Earl Grey

Dopełnieniem karty jesiennej będą także propozycje wyselekcjonowanych herbat marki Dilmah.

Copyright © 2017 SATORIA Group SA. All rights reserved.