Z ogromną dumą i radością informujemy, że Piotr Wielgo i Jarosław Ciołek – Szefowie Kuchni Restauracji Nova z Best Western Hotel Felix zajęli 3 miejsce w konkursie Smaki Galicji – Kulinarny Puchar Polski.
26 czerwca w Cieszanowie odbył się, w ramach „Festiwalu Smaków w Cieszanowie”, konkurs kulinarny Smaki Galicji. O najwyższe miejsce na podium walczyło 6 ekip kucharskich.
Każda drużyna musiała przygotować 8 porcji dania głównego, w którym głównymi składnikami były pstrąg, olej dyniowy i żółtko jaj kurzego, a także 8 porcji deseru na bazie sera typu ricotta, miodu kwiatowego o dowolnych trzech ziół lub roślin jadalnych.
Jury w doborowym składzie: Kurt Scheller (Przewodniczący), Jarosław Uściński (wiceprzewodniczący), Piotr Szczygielski Mirosław Reszczyk, Artur Lenczewski i Marcin Purgacz oceniało zawodników.
Piotr Wielgo i Jarosław Ciołek z restauracji “NOVA” w Best Western Hotel Felix w Warszawie zajęli III miejsce w konkursie. Największą ilość punktów zdobyli Kamil Tłuczkow oraz Piotr Kuzdro reprezentującymi restaurację Patio z Grand Hotel Boutique.
Dziękujemy Wam za ogromną pracę jaką włożyliście w przygotowania oraz wszystkim, którzy wspierali zespół naszych Mistrzów Kuchni!
Copyright © 2017 SATORIA Group SA. All rights reserved.