Pracownicy Satoria Group na warsztatach w Food Lab Studio.

W największym wielofunkcyjnym studio kulinarnym w Polsce działającym pod nazwą Food Lab Studio oferującym praktyczne szkolenia z branży gastronomicznej odbyły się warsztaty dla pracowników Satoria Group.

Eksperci pracowni badawczej GfK analizują systematycznie polski rynek gastronomiczny i potwierdzają, że profesjonalny dostawca w gastronomii to dziś nie tylko sprzedawca, ale także doradca, szkoleniowiec i analityk zapewniający wsparcie restauratorom. Doskonałym przykładem podmiotu, który dał takie wsparcie dla pracowników Satoria Group SA jest firma Bounduelle.
Klienci coraz większą wagę przykładają do menu oferowanego w hotelach, dlatego trend zacieśniania współpracy między dostawcami a gastronomią coraz bardziej wpisuje się aktywne artykułowanie wobec tych pierwszych swoich potrzeb przez szefów kuchni. Dzień warsztatowy w miejscu, które łączy specjalistów z branży gastronomicznej, edukuje, rozbudza pasję i pozwala czerpać radość z otoczenia w, którym przebywamy to prawdziwa uczta zmysłów w najlepszym wydaniu, która pozwoli w przyszłości dobrze ukierunkować się na potrzeby klientów naszych restauracji hotelowych w grupie kapitałowej Satoria Group SA.
Wydarzenie zostało zorganizowane przez firmę Bounduelle a warsztaty poprowadził Jurek Sobieniak, który jest współautorem projektu modernizacji restauracji wagonowych spółki Wars na terenie Polski. Był szefem kuchni warszawskiej restauracji Endorfina w Pałacu Zamojskich, w której podejmował głowy państw, między innymi księcia Norwegii, ambasadorów i znanych polityków. Organizował jedną z największych imprez francuskich w Polsce – Święto Bastylii. Od ponad trzech lat związany jest z jednym z programów śniadaniowych.  Jest szefem kuchni i technologiem żywienia, doradza w prowadzeniu punktów gastronomicznych.

‘’Dzięki takim warsztatom uczestnicy mogą poznawać nowe techniki kulinarne, pracować pod okiem ekspertów oraz wymieniać się doświadczeniami z innymi szefami kuchni tworząc unikalne przepisy kulinarne, prowadząc pokazy i prezentacje, tworząc inspiracje kulinarne dla naszych Gości. Gotowanie to ich pasja, a w swojej pracy łączą zawodowy profesjonalizm z gorącymi emocjami, nieustannie dążąc do perfekcji.’’– Paweł Biskupski, Szef kuchni w Best Western Hotel Felix

‘’To również doskonała okazja do zapoznania się z bogatym asortymentem Bouduelle, przetestowania produktów oraz poszerzania wiedzy na ich temat. Dzięki zorganizowanemu szkoleniu zdobywamy niezwykle cenną wiedzę na temat potrzeb Satoria Group SA. Nasi klienci, szefowie kuchni i ich podopieczni, zdobywają nowe umiejętności praktyczne i poznają zalety naszej oferty.’’- Paweł Krzyżanowski, Regionalny Kierownik ds. Rozwoju Gastronomii Bonduelle

 

Copyright © 2017 SATORIA Group SA. All rights reserved.