Piotr Wielgo i Jarosław Ciołek zakwalifikowani do konkursu „Smaki Podlasia”

 

7 marca w Supraślu w hotelu Pięć Dębów odbędzie się Ogólnopolski Konkurs Kulinarny Smaki Podlasia. W konkursie z innymi drużynami kucharzy zmierzą się Piotr Wielgo i Jarosław Ciołek z Restauracji NOVA Best Western Hotel Felix.

Celem głównym konkursu jest budowanie świadomości społeczności lokalnej dotyczącej produktu lokalnego i promocji polskiej wsi w kraju oraz wsparcie terenów wiejskich i producentów lokalnych poprzez zakup i wykorzystanie produktów lokalnych. Organizatorem konkursu jest Artur Lenczewski przy merytorycznym wsparciu Polskiej Inicjatywy Kulinarnej.

W konkursie weźmie udział 9 ekip dwuosobowych, które będą przygotowywały 6 talerzy dania głównego w ciągu 90 minut.

Imprezę poprowadzi zwycięzca 5. edycji Top Chef Polska Tomasz Purol, a w jury zasiądą profesjonalni szefowie kuchni z całej Polski.

Gratulujemy zakwalifikowania się do konkursu i życzymy dalszych sukcesów!

 

 

 

 

Copyright © 2017 SATORIA Group SA. All rights reserved.