„Polak, Węgier, dwa bratanki…” – nowa wkładka w Restauracji 4 Zmysły

 

Chyba każdy z nas zna to powiedzenie. Zainspirowani powyższą sentencją kucharze z Hotelu Portos, postanowili zaproponować dania nawiązujące do kuchni węgierskiej.

Znajdziemy wśród nich zupę krem z pieczonej papryki i pomidorów doprawioną oryginalną węgierską „Erős Pista”. Na drugie danie nasi Goście będą mieli do wyboru placek po węgiersku w wersji tradycyjnej oraz w wegetariańskiej odsłonie w postaci gulaszu z bakłażana i ciecierzycy, która jest odpowiedzią na liczne zapytania Gości dotyczące dań bezmięsnych. Na deser proponujemy pyszny sernik z gruszką, białą czekolada i nutą cynamonu – wspaniałe połączenie jesiennych smaków!

Zapraszamy do degustacji już od 18.09.2019 r.

 

 

 

 

 

Copyright © 2017 SATORIA Group SA. All rights reserved.